Будући млади предузетници на Сајму предузетништва у Економско-трговинској школи

Сајам предузетништва део је Ерасмус+ програма Европске уније

Први пут су се данас у Економско-трговинској школи у Краљеву на Сајму предузетништва окупили ученици из различитих школа и послодавци из различитих делатности. Сајам је отворила Драгана Пауновић, директорка школе, у присуству званица међу којима су били заменик градоначелника Марко Матовић, директор Регионалне привредне коморе Рашког и Моравичког округа Звонко Туфегџић, представници краљевачке Филијале Националне службе за запошљавање, као и директори Гимназије и Електро-саобраћајне школе. Упућене су посебне речи хвале Школској управи Краљева због подршке у реализацији пројекта.

На Сајму су ученици ове, али и гостујућих средњих школа имали прилику да се боље информишу о запошљавању, као и практичном раду од представника неколико предузећа разних делатности који су говорили о начину пословања и финесама предузетништва.

Основни циљ пројекта реализованог уз помоћ програма Еразмус+ јесте размена искустава образовних система Србије и Словеније. Акценат је на практичној и „блок настави“.

Током боравка наших наставника у Словенији и посете колега из Словеније Економско-трговинској школи и граду, упоређени су системи образовања, разматране су сличности и разлике, прилике на тржишту рада, као и запошљавање у будућности. Пројекат ће се наставити на неки од начина који су доступни, а то је размена ученика који би у другој држави провели по две недеље на практичној настави и/или размени наставника који би били са ученицима или учествовали у наставном процесу у школи у којој би гостовали. О конкретним корацима у будућности још ћемо се договорити са нашим партнерима из Словеније. Нас ускоро очекује одлазак у Словенију и присуствовање на завршној конференцији где ћемо представити све резултате истраживања и рада у овом пројекту – истакла је професорка економске групе предмета Марија Јовановић.

Драгана Пауновић, директорка Економско-трговинске школе оценила је да је ова школа реализовањем Сајма предузетништва на најбољи начин показала како ученици, послодавци, Привредна комора, Завод за запошљавање и школе различитих образовних профила треба да буду умрежени у имплементацији знања и искустава:

Сви имамо једну мисију – да помогнемо младима као почетницима на тржишту.

Текст и фоторграфије преузети са Портала Круг.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.