Извештај са радионице „Међународно послованје виртуелних привредних друштава „


Радионица је  одржана у  ОШ „Ђура Јакшић“  Конарево. Пријем  ученика је извршен у 12 часова.Радионицу је организовала  Економско трговинска школа Краљево и ОШ „Ђура Јакшић“ Конарево . ОШ „Ђура Јакшић“  Конарево  у раду је  представљало 24 ученика 7 и 8 разреда и наставник Куч Александра. Економско –трговинску  школу  Краљево представљало је ВПД „Атлас“ д.о.о и наставник Мирјана Панић са  ученицима  Дражинац Урошем,Ризнић Кристином, Рудинац Магдаленом  и Тулумбић Матејом.

Радионица  је трајала  два сата. Представили смо  нашу школу и наше ВПД „Атлас“ д.о.о које се бави прометом канцеларијским материјалом и пружањем књиговодствених услуга. Приказали смо и презентацију на енглеском језику.

Ученике радионице смо поделили у четири групе и поделили им  новчанице. Свака група је била означена бојом : розе, црвеном, зеленом и наранџастом.Ученици Економско-трговинске школе су били модератори у својим групама (розој,црвеној , зеленој и наранџастој ). Све групе су добиле каталог, ценовник, визит картице и флаере. Ученици су добили инструкције да саставе поруџбину за наш канцеларијски материјал. Презентована је и наградна игра .За куповину преко 100 еура добијала  се награда.

По попуњеној поруџбини учесници радионице су урадили фактуру уз помоћ модератора. Фактуре су доносили до лап-топа где је на сајту „Уникредит банке“ вршена конверзија у динаре по средњем курсу.

Извршена је евалуација лепљењем листића у боји групе на таблу са смајлијима (весео, збуњен и тужан). Ученици су добили 18 смајлија .Радионица је тако завршена.

Радионици су присуствовали наставници  и директор школе ОШ „Ђура Јакшић“  Конарево.

                                                                                                           Мирјана Панић

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.