Планинарско- еколошка секција


Недавно је у нашој школи је основана Планинарско- еколошка секција. На челу планинарког дела су професори Иван Петровић и Аћимовић Горан, док еколошки део предводи професорка Љиљана  Јовановић. У  овој секцији могу учествовати ученици свих разреда.

У недељу, 6. X 2019. г. планинари су се састали у 10 сати и кренули до оближње Ћаве. Малу група ученика, од укупно четрнаест чланова и четири професора, није спречило у освајању овог врха ни ромињање  кише ни снажан ветар .  Пут је био напоран,  али одлучни и упорни планинари су га савладали без неких  значајнијих  тешкоћа. Јесењи пејзажи, планинске стазе, несвакидашњи поглед на град са успутних пропланака, шале и разговори допринели су да нам дан  пролети,а уз то да осетимо само неки пријатни умор и задовољство што смо били део ове екипе.

За наредни период предвиђени су  одласци не планине Столови, Копаоник, Жељин, као и планина Гоч и то већ следећег месеца. Позивамо све ученике и професоре да нам се придруже у дружењу и будућем освајању плнинских врхова . Добродошли!!!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.