Регионално такмичење – Пословни изазов

На Регионалном такмичењу пословни изазов, одржаном у Чачку 19.10.2022. учествовали су ученици наше школе: Филип Чапрић, Милош Симић, Миа Панић, Зорана Костић и Ана Грујић. Њихов ментор је била професорка Жељка Вуловић.

Регионално такмичење Пословни изазов је једнодневни догађај у коме представници академског и бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов“ – задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема. Пословни изазов ове године је био да ученици осмисле производ или услугу која би спречила ометање пажње, слабију концентрацију…корисницима. По 100 ученика средњих школа на сваком од 4 регионална такмичењ се деле у тимове од по 5 ученика из различитих школа и осмишљавају бизнис идеју као одговор на “изазов” који им поставља домаћин такмичења. Током рада, сваки тим има лаптоп и приступ потребним информацијама преко интернета, ментора . Ученици осмишљавају бизнис план, израђују  презентацију  коју на крају дана презентују.

Ово такмичење је била прилика да наставници присуствују отварању првог Мејкерс лаба  у Чачку у Медицинској школи.
Група за образовање: Нордеус фондација, Центар за промоцију науке и Достигнућа младих у Србији заједно раде на овом пројекту. Рад Мејкерс лаба заснива се на повезивању  STEAME  области (science, technology, engineering, math, entrepreneurship / nauka, tehnologija, inženjerstvo, umetnost, matematika, preduzetništvo). Циљ је  је да ученици и наставници на иновативан начин приступају едукацији и решавању проблема, да се ученици заинтересовани за науку охрабре да даље развијају интересовања у том правцу и да се подстиче експериментисање и мултидисциплинарност у настави. То значи да ће ученици истовремено стицати знања и развијати вештине из многих области, као и да ће моћи да то практично примене. Суштина савременог образовања је управо у томе да ученик може током једног часа да теми приступа из углова различитих дисциплина.

Крајњи циљ је повезивање школа са грађанским иницијативама и умрежавање школа на локалном а онда и ширем нивоу.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.