Чланови Планинарско-еколошке секције одржали прву презентацију


Чланови Планинарско- еколошке секције, професори Љиљана Јовановић, Драгана Бешевић, Горан Аћимовић, Иван Петровић и Жарко Милојчевић, су са ученицима одржали прву презентацију ове секције. Презентација је одржана у четвртак 24. октобра у кабинету бр,5 , а присуствовали су ученици  одељења III5 , III4  и  II3.

         Презентација се састојала из више делова, које су припремали ученици различитих одељења,али сви чланови школске Планинарско – еколошке секције, љубитељи природе и здравог начина живота.

             О светском Дану хране говориле су ученице Бојана Јаблановић (II4) и Тамара Марковић (II3). Сваке године широм света се 16. октобар- светски Дан хране- обележава мноштвом маниестација које имају за циљ да скрену пажњу на проблеме које носи XXI век.

         Други део презентације  садржао је резултате анкете ,,Навике у исхрани ученика прве и друге године средње школе”.  Анкета је спроведена у периоду мај- јун 2019. године у Економско- трговинској школи, МТШ ,,14 октобар” и ЕСТШ ,, Никола Тесла”. Анкетирањем је обухваћено 448 ученика (152 ученице и 296 ученика): МТШ- 145 ученика, ЕСТШ- 153 ученика, ЕТШ- 150 ученика, коришћењем  упитника од 7 питања. Закључак  анкете је да као и већина адолесцената и анкетирани ученици имају неправилан однос према храни- једу  недовољно  житарица, поврћа и воћа, имају недовољно  редовних  оброка, а конзумирају превише ,,брзе” хране и слаткиша. Истраживање је спровела и презентовала професорка  Љиљана Јовановић.

       У трећем делу су ученици четврте године, Саво Бурић и Стефан Глигоровић, одржали презентацију о здравој исхрани . Говорили су о значају доручка, уносу воде, витамина, о  последицама неправилне исхране…).

      У завршници су ученици Ања Гарић, Сања Миладиновић, Лена Михаиловић, Милица Вучићевић (II3) и Петар Марковић (II2) изнели своја сазнања о  присуству минерала и витамина у  житарицама, воћу и поврћу; о значају уноса ових намирница и њиховом деловању на здравље сваког човека.

        На крају је професор Иван Петровић говорио о плановима Планонарско – еколошке секције и позвао заинтересоване ученике да се укључе у рад и придруже  следећим акцијама.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.