Извештај за 2018/2019 годину


Извештај за 2018/2019.годину

Извештај рада ученичког парламента ЕТШ у првом полугодишту:

Парламент је започет као и сваке године кандидовањем и бирањем председника и подпредседника ученичког парламента.

У почетку се разговарало о акцијама, пројектима и разним ученичким проблемима…

Прва акција јесте била лепљење стрелица које показују куда треба да ходају прваци који се први пут сусрећу са нашом средњом школом и циљ свега тога јесте био да се смањи гужва на одморима и да се омогући пролаз без гурања.

Прва права акција ђачког парламента јесте била та да се помогне деци која припадају националним мањинама и да се неким људима измами осмех. Парламент се у том случају поделио на два дела:

Први део парламента  је отишао заједно са професорком у школу „Димитрије Туцовић“ где је хуманитарна акција успешно спроведена доделом пакетића малој деци који припадају националним мањинама.  Овом приликом желимо и да се захвалимо свим ученицима који су дали новац за хуманитарну акцију

Други део парламента је отишао на трг где је обележио „Дан толеранције“ својим присуством и поделио разне поучне и лепе поруке које су имале за циљ да људи остану толерантни и деци измамио осмех загрљајем.

Остало је још да реализујемо пројекте као што су предавање презентације о болестима зависности и предавање презентације о нашој школи у основним школама (овај пројекат искључиво зависи од одобрења директора и педагогице). Ту су и разни пројекти који подразумевају улепшавање и чишћење школске околине које има за циљ буђење ЕКО свести код деце. Још неки пројекти који су осмишљени на парламенту су остварени захваљујући одељењима и овим путем се њима захваљујемо за улепшавање школе и хуманитарној акцији у болници „Студеница“ јер смо сви у овоме заједно и тако треба да остане!

Друго полугодиште:

Реализована хуманитарна акција коју је подржала проф. логике и ученици који су прикупили новац за припаднике националних мањина из школе „Димитрије Туцовић“ у којој су поклањали свеске, оловке, гумице…

Реализована хуманитарна акција која је подразумевала то да новац који је скупљен од стране продаје круна матурантима отишао код ђака којем је то најпотребније.

Реализована хуманитарна акција која је подразумевала да се новац скупи, да свако одељење да онолико колико може за дечака који треба да иде у Турску на лечење и којем је потребна помоћ како би видео и ноћу.

Разговарање о даљим плановима парламента…

Дискусовање са припадником „Канцеларије младих“ о Еразмус плус пројектима и разним пројектима које расписује Општина града Краљева и планови за учестовање у њима.