Пешачка тура – Гоч

Планинарско-еколошка секција је и ове школске године наставила са радом. Дестинација за прво планинарење је био највиши врх планине Гоч – Љуктен. На пешачку туру 7.10.2023. године кренуло је 37 ученика и 6 професора. Организованим аутобусом смо у јутарњим часовима кренули са аутобуске стнице и дошли смо до језера Селиште одакле је и почела наша (аван)тура.

На путу до врха смо причали и дружили се тако да нам ниједан успон није тешко пао. Када смо стигли на врх висок 1216м, направили смо дужу паузу на којој смо се одморили и уживали у погледу на околне планине, а чак смо успели да видимо и Ртањ. Све време смо имали пратњу локалног водича Жућка, пса који нас је пратио од почетка до краја туре. У повратку са врха један део екипе зашао је у шуму и успео да пронађе доста јестивих печурака рујница. Тура је била јако занимљива и не толико напорна и свима је пријао бег из града у природу.

Надамо се лепом времену у наредном периоду да бисмо могли да у оквиру секције организујемо још занимљивих дружења и планинарења и да окупимо још већи број ученика.

Јелена Веселиноивић и Лидија Пандрц IV4

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.